Home > Projecten > Sponsoring

ProjectenInnovam logo
Sponsoring

De enige rijder op Bio-Ethanol. 
Daarom passen de Innovam en JCP goed bij elkaar!
Innovatief, snel & groen

Innovam IDRT Raceteam

Het Innovatief Duurzaam Race Team (IDRT) is een raceteam dat gerund wordt door leerlingen Autotechniek van het Automotive College, een college van ROC Midden Nederland. Door actieve samenwerking tussen Innovam, het Automotive College en Bas Koeten Racing krijgt jong en technisch talent de kans om alle fijne kneepjes van het racevak te leren, zowel op technisch als organisatorisch gebied. De IDRT Saker is aanjager en stimulator van duurzame racetechniek. Het IDRT laat zien welke uitdagende mogelijkheden er zijn binnen het vak van autotechniek. Het vakimago krijgt hierdoor een positieve impuls met als doel jongeren te interesseren voor een studie en baan in de autobranche.

Het IDRT is een initiatief van Innovam en het Automotive College (onderdeel van ROC Midden Nederland). Bas Koeten Racing verzorgt de technische begeleiding van het team. Het IDRT wordt actief ondersteund door Saker Sportscars Europe en diverse partners uit de branche.

 

IDRT glanst voor 100.000 bezoekers
Assen, 1 en 2 augustus 2015

Prachtig weer, bomvolle tribunes en veel media aandacht, dat zijn de ingrediënten voor de GAMMA Racing Day. Steevast betekent dit volle startvelden en spannende competitie. In pas ons tweede seizoen in de SuperCar Challenge, besloot het IDRT dit grote evenement aan haar kalender toe te voegen. Een geslaagde keuze, zo bleek.

Op vrijdag werd voortvarend gestart. In de vrije training werd samen met Bas Koeten Racing verschillende afstellingen getest, om de balans in de Saker Sportscar te optimaliseren. Met behulp van data analyse konden zowel de auto als de rijder nog de nodige verbeteringen doorvoeren voor de kwalificatie. Met twee perfecte ronden plaatste Rik van Beek de IDRT Saker op een 9e startplaats voor de race op zaterdag en zondag.

Traditioneel is de zondag het best bezocht, maar met 20.000 bezoekers was er op zaterdag al veel interesse. De start van de race verliep goed, maar Rik moest op het rechte stuk de snelle BMW van team Verhagen laten gaan. Hierna ontstond er een geweldig gevecht met de BMW van team Van Loon en de Seat van team Van Houweling. Ronde na ronde probeerden deze coureurs passeren maar Rik pareerde alle aanvallen. Na een perfecte pitstop van het team, kwam Rik terug op plaats 7 en won snel terrein op positie 6. In de laatste ronden ontstond een fel gevecht met de krachtige BMW van Schreurs. Eindigde een eerste inhaalpoging bijna in een schuiver, de tweede actie hield stand waarmee Rik de 6e plaats verzilverde. Onder luid gejuich werd de auto dan ook binnengehaald in het Parc Fermé.

Na de successen van zaterdag, ontving het IDRT trots haar gasten op zondag. Deze werden samen met 80.000 race fans door Formule 1 talent Max Verstappen getrakteerd op een sensationele demonstratie. Ondertussen werd coureur Rik door RTL GP televisie geïnterviewd voor een special over het unieke IDRT project. Dit wordt in de nazomer uitgezonden. De verwachtingen voor de race waren na zaterdag hoog gespannen. Het team stond volledig op scherp en wist de verwachtingen waar te maken. Met een voortvarende start lag Rik lange tijd op een 9e positie, waarna gestaag werd opgeklommen naar een 6e plaats. In de eindfase moest Rik nog een plaatsje prijsgeven aan de kampioenschapsleider Bogearts, welke hem op het rechte stuk simpelweg voorbijreed op vermogen. Bij het vallen van de vlag en na een probleem- en foutloze race stond het IDRT op plaats 7. Wederom een fantastisch resultaat in deze heftige competitie van 22 auto’s.

Het IDRT toonde haar glans, op het juiste moment. Tekenend voor het succes van het project. De volgende race is op 18 oktober in Assen. Kijk 16 augustus om 14:00 naar RTL GP voor een verslag van de races op televisie.

 IDRT in beeld bij special van RTL7 over de Supercar challenge Assen, 6 september 2015

 

 

Tranen van vreugde
Assen, 17 en 18 oktober 2015

 


 

 

 

 

 

 

De Finale races, de race waarin kampioenen worden gekroond, vormde het decor voor een onvoorstelbaar script wat leidde tot het grootste succes uit de geschiedenis van het IDRT. Na de GAMMA Racing Day waar een geweldige 6e plaats werd behaald, is gemotiveerd gewerkt aan verdere verbetering van de IDRT Saker van het Innovam en Automotive College.

In de aanloop naar de finale races veranderde het weerbeeld naar een verraderlijk nat wegdek, een situatie waar de IDRT Saker tot nu toe niet goed uit de verf kwam. Het team stak samen met Bas Koeten Racing en engineer Martijn Trebbe de koppen bij elkaar en besloot een gewaagde regensetup te bouwen. De verrassing was enorm bij het team en de concurrentie toen IDRT coureur Rik van Beek de auto naar pole position stuurde in de kwalificatie! Met een 2:05 pronkte het IDRT bovenaan de tijdlijst, dit bood perspectief voor de rest van het weekend.

Zaterdag droogde het asfalt gestaag, waardoor er ditmaal op slicks geracet werd. Het was een geweldig gezicht met de Saker aan kop van het indrukwekkende startveld. Bij het doven van de lampen wist Rik de kop te verdedigen en breide zijn voorsprong in de eerste ronde uit. Ongekend zuur was het dan ook dat met een kapotte aandrijfas de strijd vanaf kop moest worden gestaakt. Teleurstelling maakte zich meester over de teamleden, tot diep in de nacht werd gewerkt om de Saker te prepareren voor de laatste race, de laatste kans op succes.

De stemming op zondag was enthousiast maar gespannen. Het circuit was ditmaal vochtig, waarop vrijdag succes werd geboekt. Bij de start pakt Rik sluw de kop, en verdedigd deze drie ronden met hand en tand. Voor iedere cm asfalt werd gestreden, maar in ronde 4 moet Rik toch een Lotus en BMW langszij dulden. Met een foutloos middendeel en perfecte pitstop kwam het team als 2e weer op de baan. Nog even lijkt het team op de koploper in te lopen, maar de baan begon op te drogen wat in het voordeel van de concurrenten was. Beheerst stuurt Rik de Saker naar de finish waar het team haar geluk niet op kan. Een 2e plaats op dit niveau was ondenkbaar, en werd enkel van gedroomd. De vreugdeceremonie en champagne in de pitstraat maakte het feest compleet. Met opgeheven hoofd kan worden teruggekeken een seizoen vol progressie en succes. Sponsoren en supporters bedankt voor de ondersteuning van dit unieke project!

© 2024 - JCP Communicatie